Почина от коронавирус отец Николаос Каравас от о-вите Инусес, отрицател на Covid-19 и антиваксър. Презвитерата му е в критично състояние

In other languages: EL


Приключението с коронавируса за свещеника от островите Инусес се превръща в семейна трагедия, тъй като самият той умира от коварната болест, а съпругата му е в критично състояние в интензивното отделение на Главната болница на Хиос.

Според информацията на xiakoslaos.gr, 80-годишният отец Николаос Каравас, който е бил ефимерий на Храма на Свети Николай в Инусес, се е заразил с коронавирус и здравословното му състояние се е влошило, тъй като той е бил неваксиниран.

Оказва се, че отец Николаос Каравас е бил отрицател на съществуването на Covid-19, съответно и последващата от него пандемия, поради което е избрал да не се ваксинира.

В същия момент, неговата презвитера (попадия), която е на 71 години, е заразена с коронавирус и е хоспитализирана в отделението за интензивно лечение на Главната болница на Хиос. Състоянието ѝ е критично. Лекуващите я лекари правят всичко възможно за да я спасят.

Следващите 24 часа се считат за критични за попадията, която също е отрицател на пандемията и не е била ваксинирана.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal