Послание на Сръбския Патриарх Порфирий към всички ученици и студенти по случай новата учебна година в Сърбия | VIDEO

In other languages: SRB


Скъпи ученици от началното и основното училище, скъпи гимназисти, скъпи студенти, родители и учители,

В събота, 04 септември, с начален час 9:00 часа в Мемориалния Храм на Свети Сава във Врачар, Белград ще отслужим Божествена Литургия и ще отправим нашата просба към Светия Дух за успешно и благословено от Бога начало на новата учебна 2021/2022 г. Каня всички вас да дойдете за молитвата и да получите благословия: от началното училище, основното училище, гимназията, студенти, учители, родители…

Добре дошли са всички както тези, които посещават религиозните часове, така и тези, които не посещават религиозни часове, но изучават гражданско образование, защото без значение колко сме способни и квалифицирани, колко знания имаме, всеки има нужда от помощ, а Бог помага на тези, които Го молят за нея. Нуждаем се от Неговата помощ, преди всичко да останем здрави и щастливи, да общуваме и да се радваме всеки ден; но и за преодоляване и овладяване на всички трудности. Убедих се, особено като студент, че Бог много пъти ми е помагал, когато не съм знаел решенията, когато съм се обръщал към Него чрез молитва.

И така, всеки има нужда от Бог и затова в събота, 04 септември, в Храма на Свети Сава във Врачар, в 9:00 часа сутринта, всички ние ще се обърнем към Него, нашия Господ Иисус Христос, за да ни изпрати благодатта на Светия Дух за да укрепим нашите духовни сили, за да може успешно да завършите класа или издържите изпитите, които ви предстоят. Също така и че вашите родители, учители и преподаватели ще се гордеят с вас и че винаги ще бъдете приятели със съучениците си в живора, който е пред вас.

Ваш приятел в Христа,

+ Сръбски Патриарх Порфирий

Източник:  Српска Православна Црква

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal