ПОЗОРНО: Старозагорският Митрополит Киприан ръкоположи за дякон Ангел Георгиев, който нарече служебния вътрешен министър Бойко Рашков – „тая свиня“


На 14 септември 2021 – празникът Въздвижение на Честния Кръст – в Катедралния Храм Свети Николай в Стара Загора, Старозагорският Митрополит Киприан ръкоположи за дякон своя деловодител Ангел Георгиев.

Ангел Георгиев е човекът, който само преди два месеца охули служебните министри на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров и на вътрешните работи г-н Бойко Рашков, като за първия написа на страницата си във Facebook: „Дайте да съберем пари да купим една риза с вратовръзка на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров?“, а втория нарече – „тая свиня Рашков“.

По този начин Киприан награждава своя служител за непристойното му поведение в полза на политическа партия – в случая ПП „ГЕРБ“.

От Doxologia Infonews за пореден път заявяваме, че клирици и служители на Българската Патриаршия нямат право нито да се намесват в политическите процеси в страната, нито публично да изразяват свои политически предпочитания, а още по-малко – да изпълняват политически поръчки на една партия срещу друга партия, ангажирайки по този начин Църквата и подронвайки нейния авторитет.

Призоваваме Свещеният Синод на Българската Патриаршия да анулира това ръкоположение, което съгласно Свещените Канони е недействително, тъй като лицето Ангел Георгиев е недостойно и е извършвало непристойни действия срещу светската власт, намесвайки се в политически процеси на страната.

Недопустимо е да бъде ръкополаган за духовник, или да бъде назначаван на каквато и да е длъжност в Църквата човек, който хули властите. Публично покаяние от това лице – няма. Публичната обида се поправя само с публично покаяние.

Надяваме се, че Бойко Борисов не се е обадил по телефона на Митрополит Киприан, за да даде своята благословия за дяконското ръкоположение на Ангел Георгиев, който оплю един от най-големите му опоненти в България – г-н Бойко Рашков.

За съжаление, заради тези непристойни действия на Митрополит Киприан и неговия служител, страда цялата Църква, и заради тях се хвърля петно върху всички митрополити, клирици и вярващи в страната.

НЕДОСТОЕН!
ΑΝΑΞΙΟΣ!

Нека да припомним какво заяви неотдавна г-н Бойко Рашков за Борисов и българските митрополити: „Вече стана ясно колко вярва в Бог Борисов. Той се кръсти навсякъде където го видите, и казва колко е набожен, колко вярва в Господ. И сега стана ясно защо са тези твърдения. Защото разчита на владиците. Тоест той е осигурявал средства за църквите, за някои митрополити, както казва и за училища, църкви, джамии и т.н. Но целта не е нещо друго. Целта е сега вече, в периода когато сме изправени пред избори за Народно събрание на 11 юли, той (Борисов) да иска от тях (митрополитите) съдействие. Тоест, Борисов по такъв начин е сключил една сделка с давност отпреди няколко години с Българската Църква“.

Ангел Георгиев, новият дякон на БПЦ и изпълнител на мръсни политически поръчки

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal