Начало » Новини » Светът » ПОЗОРНО: Московската Патриаршия се противопоставя на приемането на Закон за защита от домашното насилие. Не е съгласна деца да се извеждат от семействата им при упражнявано насилие или крайна бедност

ПОЗОРНО: Московската Патриаршия се противопоставя на приемането на Закон за защита от домашното насилие. Не е съгласна деца да се извеждат от семействата им при упражнявано насилие или крайна бедност

In other languages: UA – RUS


Московската Патриаршия се противопоставя на приемането на Закон за защита от домашното насилие, защото това може да доведе до извеждане на деца от семействата им. Това каза отец Теодор Лукянов, председател на Патриаршеската комисия по семейните въпроси към Московската Патриаршия, цитиран от znak.com.

Както каза московският клирик, „Руската Църква изразява особената си загриженост за семействата, и в случай, че законът бъде приет, случаите на отнемане от властите на деца от семействата ще стават все по-чести. Същевременно, все по-често извежданията ще се извършват поради финансовото състояние на семействата, тоест, оказва се, че бедността е присъда“.

Приемането на този Закон за домашното насилие само ще влоши ситуацията, защото въвежда категории като психологическо насилие, икономическо насилие.“ – каза Лукянов.

Законопроектът беше публикуван за първи път през ноември 2019 в секцията „Обсъждане“ на уебсайта на Съвета на Федерацията. Той получи около 11 хиляди отзиви. Планира се документът да бъде внесен в Държавната дума до края на януари 2020. Законопроектът обаче така и не бе внесен за разглеждане в Парламента.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal