Начало » Новини » България » ПОЗОРНО: В София ръкоположиха за свещеник Людмил Младенов – русофил, хулител на Църквата и на Вселенския Патриарх Вартоломей | СНИМКИ

ПОЗОРНО: В София ръкоположиха за свещеник Людмил Младенов – русофил, хулител на Църквата и на Вселенския Патриарх Вартоломей | СНИМКИ


На 26 септември 2021 в Храма Свети Йоан Богослов и Евангелист, ж.к Левски Г, София, беше ръкоположен за презвитер Людмил Младенов. Ръкоположението бе извършено от Белоградчишкия Епископ Поликарп, Викарий на Софийския Митрополит и Български Патриарх Неофит.

Младенов е известен хулител на Майката Църква Вселенската Патриаршия, хулител на Негово Божествено Всесветейшество Вселенския Патриарх г-н г-н Вартоломей, хулител и на Свещените Канони, както и руска маша за внасянане на московската поквара в Българска Църква.

Именно заради това, че непрекъснато хули и обижда достойни патриарси, епископи, клирици и вярващи християни от Църквата Христова, Людмил фигурира сред членовете на сектата „Християно-талибани в България“.

Ние се питаме, дали този клирик преди самото му ръкоположение се е изповядал за това, че нарича Вселенския Патриарх Вартоломей – „змей“!? А дали се е изповядал за това, че скверни името на Свети Апостол Вартоломей!? Не може да се ръкополога лице, което счита, че 35 млн. души от каноничната и автокефална Православна Църква на Украйна са разколници! Не може да се ръкополага лице, което отхвърля и хули Свещените Канони, а също така и решенията на Светия и Свещения Синод на Вселенската Патриаршия.

Какво ще проповядва на хората този човек? За Русия и за Путин ли? За болшевизма ли? За омразата към ближния ли? За това, че всеки може да си прави каквото си поиска в Църквата ли?

С ръкополагането на русофили, безбожници, хулители на Църквата, на нейното Учение и Канони, с просташки изказвания срещу личността на Вселенския Патриарх, с оспорване на неговата власт, дадена му от Вселенските събори, и прочие такива хора като гореръкоположения в презвитерски сан – се чертае края на Българската Православна Църква.

От Doxologia Infonews категорично се противопоставяме на това ръкоположение и заявяваме, че този човек е

НЕДОСТОЕН! ΑΝΑΞΙΟΣ!

Надяваме се един последващ Синод в нов състав да обяви това ръкоположение за недействително, тъй като то е в пълно нарушение на Свещените Канони и Устава на БПЦ.

Между другото, забележете кой води под ръка Людмил Младенов – един хулител на Църквата, русофил, руски агент, антиваксър и отрицател на коронавируса и ковид пандемията, който непрекъснато скита по българските храмове и монастири, вместо да си седи в Зографския Монастир, където му е мястото като монах – Йеромонах Юстин Кръстев.

По-долу можете да видите реакции от ръкоположението на Людмил за дякон (с името Лука), което беше извършено на 8 юни 2020 в столичния Храм на Свети Дух в кв. Надежда, София. Още тогава Doxologia Infonews писа и предостави аргументи за това, че този човек е недостоен да бъде дякон.

По-долу можете да видите част от изказванията на Людмил Младенов. Някои от тях са писани в сектантската фейсбук група на Силвестър Янакиев от Сливенска Митрополия – „Аз съм православен християнин!!! I am an Orthodox!!!Я православный!!!“.

* * *

* * *

* * *

* * *

Снимки от ръкоположението на Младенов за презвитер

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal