Начало » Новини » Светът » Позорни хули от Синода на Кирил Гундяев. „Мнозинството православни по света не са в църковно общение с Патриарх Вартоломей и той вече няма право да говори от името на Православната Църква и да се представя за неин лидер.“ Москва е целеустремена към изхода от Православната Църква – гибелта

Позорни хули от Синода на Кирил Гундяев. „Мнозинството православни по света не са в църковно общение с Патриарх Вартоломей и той вече няма право да говори от името на Православната Църква и да се представя за неин лидер.“ Москва е целеустремена към изхода от Православната Църква – гибелта


Москва целеустремено се е отправила към своята гибел извън Господа Иисуса Христа и Неговата Света Църква.

На 23 и 24 септември 2021 Синодът на агент „Михайлов“ от КГБ се събра на заседание, по време на което беше направена, забележете – „оценка на посещението на Вселенския Патриарх Вартоломей в Украйна“.

Ето какво гласи извлечение от протокола от заседанието на Кирил-Гундяевия Синод:

Участниците в заседанието на Свещения Синод на Московската Патриаршия, което се проведе на 23-24 септември 2021, ришиха да оценят посещението на Константинополския Патриарх Вартоломей и неговата свита в Киев, без поканата на Московския Патриарх Кирил, Руския Митрополит в Киев Онуфрий и каноничните архиереи на Руската Църква в Украйна – като сериозно нарушение на Каноните, и по-конкретно на 3-ия Канон от Сердикийския събор и 13-ия Канон от Антиохийския Събор.

Свещеният Синод осъжда продължаващите неканонични действия на Константинополския Патриарх, насочени към унищожаване единството на Православието, като същевременно отбелязва ясния политически характер на посещението на Патриарх Вартоломей, което разкрива и неговите зависимости от сили извън Църквата.

Отбелязвайки с благодарност постиженията на Светата Константинополска Църква при просвещението на русите със светлината на Христовата вяра, членовете на Свещения Синод подчертават, че благородните дела на незабравимите константинополски свети патриарси в миналото не оправдават каноничните престъпления, извършвани от Патриарх Вартоломей, който подкрепя разкола и влиза в църковно общение с хора, които се наричат ​​православни йерарси, но са ръкоположени неканонично.

Свещеният Синод отбелязва, че Патриарх Вартоломей, подкрепяйки разкола в Украйна, е загубил доверието на милиони вярващи.

В ситуация, в която мнозинството православни вярващи по света не са в църковно общение с него, той вече няма право да говори от името на цялото Световно Православие и да се представя като негов лидер.

Това дали Вселенският Патриарх и първи в Православната Църква и дали е Вселенски Патриарх, както и дали представлява всички православни християни по света – е решено от вселенските събори и вековната християнска традиция, още отпреди дори руснаците да бъдат християнизирани от Константинопол. Каквито и нечестиви събори да прави Москва, каквито и изказвания да публикува за неща, които тя няма каноничното право да го прави, са нищожни, невалидни и не могат да произведат никакво действие за Православната Църква.

Doxologia Infonews смята, че е крайно време украинските власти да извърлят руското присъствие от Украйна, да закрият Руската Църква в Украйна, да ѝ забранят да съществува и да осъществява своята антиканонична църковна дейност на украинска територия, а Вселенският Патриарх Вартоломей да наложи в най-скоро време схизма на Московската Патриаршия, която отдавна вече не е част от Православната Църква поради своите антихристиянски, антиканонични, антихуманни, незаконни и аморални действия. Православните християни не желаят в редиците на Православната Църква да фигурират подобни безбожници, които хулят Майката Църква и непрекъснато внасят смут и разделение.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal