Погребение на блаженопочившия Митрополит на Кампала Йона | VIDEO & СНИМКИ

In other languages: EL – EN 


На 20 септември 2021, блаженопочившият Митрополит на Кампала и на цяла Уганда г-н Йона беше погребан в двора на Катедралния Храм на Свети Николай Мирликийски Чудотворец в Кампала, Уганда.

Изходното последование беше отслужено от Митрополита Старец на Найроби и на цяла Кения г-н Макарий, наместник на овдовялата Митрополия на Кампала, в съслужение с Архиепископа на Муанза и Танзания г-н Йероним и Преосвещения Епископ на Гулу и Източна Уганда г-н Силвестър.

На опелото и погребението присъстваха високопоставени служители от правителството на страната, представители на Римокатолическата Църква в Уганда, на протестантските християнски общества, представители на религиозните фондации, на полицията, армията и много вярващ православен народ.

Митрополит Йона беше погребан с държавни почести.

Бог да го прости! Царство му небесно!

Eulogies by the Katikkiro Charles Peter Mayiga, Minister for ICT, Hon Chris Baryomunsi, Chief mourner, Her Excellency Jessica Alupo and the burial ceremony of our spiritual father, #MetropolitanJonah presided over by Archbishop Makarios, alongside Bishop Silvestros and Ieronymos.

Posted by Uganda Orthodox Church – Holy Metropolis of Kampala on Monday, September 20, 2021

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal