От Монастира Есфигмен отричат информацията за заразени монаси с COVID-19

Архимандрит Вартоломей: Всички монаси в Монастира са ваксинирани срещу коронавирус. Заразените с коронавирус, не са монаси, а окупатори на централната сграда на Монастира.

In other languages: EL EN


Комюнике на Свещения Монастир Есфигмен

Днес, 17 септември 2021 г., в пресата бяха публикувани статии с презрителни заглавия за предполагаеми случаи на коронавирус в Свещената Обител Есфигмен, на негови предполагаеми неваксинирани монаси.

Свещената Обител Есфигмен опровергава заглавията на публикациите и информира, че всички монаси са ваксинирани и че никой не се е разболял от COVID-19. Всъщност нейният игумен, Архимандрит Вартоломей, е първият, който е ваксиниран на Света Гора и от самото начало показва подчинение на медицинската реалност на човешкото тяло.

Статиите в пресата не засягат монаси от нашия монастир, а хора, които заемат централната сграда на нашата обител. Това са около 25-30 души, които не са монаси на Света Гора (окупанти на сградата на Монастира – Бел. прев.), дори не принадлежат към Източноправославната Църква. Тези хора са духовно свързани с религиозното юридическо лице „Църква на Истинно православните християни на Гърция“, а политически с крайнодесни партии, организации и други среди.

Тези хора са нежелани от всички светогорски монастири (Свещеният Кинотис). Те самите декларират, че не принадлежат към нашата Църква, а към друга (дори го доказват с прозелитизъм, липсва на кръщение и отричане на нашите светии), хвърлят коктейли Молотов, носят оръжия, влизат и излизат свободно за пазаруване (както се казва в днешните публикации), като в същото време фалшиво разпространяват, че са изключени. Въпреки това, гръцката държава ги толерира и по същество ги подкрепя с характерното си бездействие да защити Света Гора от нелегалните нашественици. Централната сграда на практика е превърната в „абатство“ за властите и място на незаконни и сенчести дейности.

Окупантите в продължение на много месеци провеждат пропаганда срещу ваксинациите (антиваксърска пропаганда – Бел.прев.) чрез демонстрации и в интернет, използвайки незаконно името на нашия монастир, в резултат да боледуват онези, които им повярваха. Нашият монастир получава оплаквания от граждани за действията окупаторите. Компетентните органи са глухи, въпреки нашите постоянни апели.

Окупаторите използват в своята пропаганда псевдонаучни разкази с амбицията да спечелят последователи. С тяхната болест обаче дойде моментът за практическото доказателство на техните лъжи и срива на останалите им идеологеми. Дори ако някой, който живее в окупираната сграда изгуби живота си от Covid-19, тогава много лесно могат да го опровергаят, за да запазят разказа на окупационното ръководство, тъй като никой не е възможно да знае кой влиза и излиза от нея.

Гръцката държава, като отговорна за опазването на Света Гора е длъжна да спре да толерира окупацията на нейните територии от лица извън Църквата и незаконното използване на името на светогорската обител, с цел разпространението разрушителни за общественото здраве теории.

Заглавията на публикации за неваксинирани случаи на Covid-19 в персонала на мМонастира Есфимен създават впечатления, които дискредитират обителта, Света Гора и Източноправославната Църква като цяло. нашата Обител си запазва правото да упражнява всички свои законни права.

Свещен Монастир Есфигмен

Света Гора

Източник: Ιερά Μονή Εσφιγμένου

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal