Откриване на учебната година в Пловдивската духовна академия и семинария „Свети Свети Кирил и Методий“ | СНИМКИ


На 15 септември тържествен камбанен звън огласи двора на Пловдивската духовна семинария и академия„Свв. Кирил и Методий“.

Негово Високопреосвещенство Пловидвският митрополит Николай отслужи молебен по случай новата 2020/2021 учебна година.

В съслужение с владиката бяха: Знеполският епископ Арсений – викарий на митрополита, йеромонах Максим, ставрофорен свещеноиконом д-р Добромир Костов – ректор на Пловдивската Духовна академия и семинария, свещеноиконом Любомир Траянов – архиерейски наместник на Пещерската духовна околия, свещеноиконом Николай Величков – архиерейски наместник на Ивайловградска духовна околия, свещеници от града и епархията, митрополитските протодякон Илиян Александров и дякон Ангел Ангелов.

Песнопенията изпълни митрополитският хор „Св. апостол Ерм” с диригент протопсалт Георги Радев заедно с ученици и преподаватели.

Митрополит Николай поздрави учащите и учащите се с началото на новата учебна година и прочете поздравителен адрес от Негово Светейшество Българския патриарх Неофит, в който се казва: „Нека тази година бъде здрава и мирна, благословена и доброплодна, за да може укрепвани от неоскъдяващата Божия благодат да израствате още повече във вярата и боговдъхновеното учение на църквата. Бъдете ревностни в преподаването и усвояването на знанията, и не пестете усилията си. Защото само по този начин ще бъдете и достойни членове на Тялото Христово, което е Църквата, и ще принасяте плод стократен на избраното от вас благодатно поприще“.

Духовното тържество завърши с многолетствие, провъзгласено от митрополитския протодякон Илиян Александров.

DSC_1632

Източник: plovdivskamitropolia.bg

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal