Освещаване на водите в Ашбъри, Ню Джърси и помен за блаженопочившия Вселенски Патриарх Атинагор | VIDEO & СНИМКИ

In other languages: ELEN


Следвайки традицията в неделя, Свещената Митрополия на Ню Джърси извърши 73-ото потапяне на Честния Кръст и освещаването на водите в парк Ашбъри в Ню Джърси, както и отслужване на панихида за бившия Архиепископ на Америка, а по-късно и Вселенски Патриарх Атинагор.

Събитията започнаха с Архиерейската Божествена Литургия и годишната панихида, които бяха отслужени в Храма на Свети Георги в Оушън, въглавени от Преосвещения Мидийски Епископ г-н Апостол в съслужение с Протосингела на Митрополията на Ню Джърси Архимандрит Христофорос Икономидис, предстоятеля на храма отец Андреас Евгенис и дякон Филотеос.

Веднага след това свещениците и вярващите отидоха на плажа в парк Ашбъри, където Епископът на Мидия отслужи Трисагий и постави венец на бяста на блаженопочившия Вселенски Патриарх Атинагор.

Тийнейджъри и млади момчета и момичета, носещи бели тениски с емблемата на Митрополията на Ню Джърси се хвърлиха в ледените води на Атлантическия океан за Честния Кръст, но късметът се усмихна на Петрос Кафулис и Никос Каравакас от общността на Свети Георги в Оушън, на Христина Скулариоти от общността на Свети Атанасий Велики в Парамос, Ню Джърси и на Катерина Караянопулу от общността Света Троица в Уестфийлд, Ню Джърси.

Епископът на Мидия г-н Апостол връчи трофеите и Честните Кръстове на всички плувци като им пожела успех през новата учебна година.

Източник: anamniseis.net

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal