Осветиха 6-метров Кръст в двора на ямболската църква Свети Георги | VIDEO

Архивна снимка.


Днес, на големия християнски празник Въздвижение на Светия кръст Господен, в двора на ямболския храм „Св. Георги” ще бъде осветен 6 – метров кръст, издигнат по случай 300 години от построяването на църквата. 

Кръстът беше издигнат по време на Страстната седмица миналата година, но заради противоепедимични мерки освещаването му беше отложено, припомни отец Стоян.

Решихме с Църковното настоятелство да издигнем ей този кръст, да остане след нас на поколенията. Много енориаши се включиха и със средства. В настоящия празник Кръстовден ще осветим и кръста, за да може хората вече да пристъпват молитвено към него. Да се помолят за здраве, за благоденствие не само за тях и близките си, но и за всички християни по света.

На празничния ден отец Стоян пожелава: Да запазим добрината, да запазим сърцата си чисти и най вече Вярата, ако нямаме Вяра, всички тия неща остават на заден план.

На Кръстовден в Ямбол

От Великден до Кръстовден: Шестметровият железен кръст в двора на ямболския храм „Св.Георги” ще бъде осветен на Кръстовден. Християнският символ беше изработен и поставен през дните на Страстната седмица по инициатива и благодарение на усилията на християни от енорията, заедно със своя свещеник Стоян.

Posted by Диана Кабел ТВ on Wednesday, September 8, 2021

Източник: bnr.bg

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal