Молитва за войната по пътищата отслужиха в Митрополитския Храм на Света Марина в Пловдив


С молебен и заупокойна молитва в храма „Света Марина“ бе почетена паметта на загиналите по пътищата в Пловдивска област, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пловдив. Службата е част от Европейската седмица на мобилността, които преминават под надслов „На пътя животът е с предимство“, която се провежда за шести пореден път.

На молебена присъстваха заместник-кметовете на Община Пловдив Тодор Чонов и Йордан Ставрев, заместник-директорът на ОДМВР – Пловдив комисар Васил Костадинов, комисар Венелин Младенов – началник сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Пловдив, комисар Костадин Костов – началник отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР – Пловдив и инспектор Ботьо Гиргинов от сектор „Пътна полиция“.

„Важно е да помним, че човешкият живот е безценен и нищо не може да го върне – не само през тази седмица, а винаги, когато седнем зад волана. За пореден път призоваваме водачите да бъдат внимателни, още повече че учениците тръгнаха на училище, а наближава и зимният сезон. Свеждаме глави пред паметта на жертвите по пътищата и отправяме молитва да са по-малко в бъдеще“, коментира след молебена Тодор Чонов.

Източник: focus-news.net

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal