Митрополията на Кидония направи дарение на Митрополията на Халкида за пострадалите от пожарите на стойност 18 000 евро | СНИМКИ

In other languages: EL


От Митрополията на Кидония и Апокоронос съобщиха, че днес благословеното им пътуване до Митрополията на Халкида завърши с успех. Вярващи християни от Митрополията както и от отделните енории с помощта на Високопреосвещения Митрополит на Кидония г-н Дамаскин събраха стоки и продукти от първа необходимост за пострадалите от пожарите на о-в Евия, братя и сестри.

Митрополитът на Кидония и Апокоронос г-н Дамаскин, придружен от отговорника за финансите на фондацията „Църковна диакония“ г-н Евстратиос Хадзидакис, предадоха на Митрополита на Халкида г-н Хрисостом сумата от 18 000 евро, както и стоки и продукти от първа необходимост, вкл. дрехи, канцеларски материали и храна.

Малкото камионче измина маршрута с ферибот от пристанището на Ираклион, о-в Крит до пристанището на Халкида, о-в Евия за да зарадва макар и малко пострадалите от пожарите хора. Камиончето през целия път беше лично управлявано от Митрополит Дамаскин. Той беше посрещнат от Митрополита на Халкида г-н Хрисостом, заедно със свещеници и сътрудници от социалната и благотворителна служба на Митрополията.

Двамата Митрополити участваха заедно със свещениците в разтоварването на стоките и продуктите.

Гостите от Крит бяха приети с много любов и благодарност от Митрополита на Халкида, който благодари от все сърце за помощта, която оказват на пострадалите хора в неговия диоцез. Той определи тази пратка и помощ като дар Божий.

Източник: Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας & Αποκορώνου

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal