Митрополията на Кидония: Двамата свещеници, обвинени в изнасилване на 19-годишното момче, не са клирици на нашата Митрополия

In other languages: EL


Новината, че двама свещеници вероятно са част от група мъже, които са изнасилили 19-годишно момче Янис с умствена изостаналост, предизвика шок в град Ханя, о-в Крит. 19-годишното момче от курортното градче Платаниас, което е било изнасилени от група мъже, в допълнителните показания пред полицията твърди, че още двама души – свещеници са го малтретирали и насилвали.

Бащата на момчето се намира в следствения арест от месец юли т.г., тъй като е обвинен в домашно насилие над своето дете.

Според информация на zarpanews.gr още 4 души са замесени в казуса с изнасилването на момчето – двама свещеници, приятел на баща му и още един роднина на Янис, освен неговия баща.

Двамата свещеници са извикани да дадат показания, но са поискали няколко дни отсрочка, за да подготвят защитата си.

Според информацията, 67-годишният приятел на бащата на момчето, освен обвинение в изнасилване му е повдигнато и друго обвинение за други престъпления, поради което е призован да дава допълнителни показания.

Очаква се разследването да приключи след 10 дни, когато ще бъде взето и съдебно решение по този казус.

Случаят беше разкрит през месец юни тази година, след подадена жалба от анонимни лица за лошите условия, в които е живяло момчето.

Тогава социалните служби в Гърция са разпитали момчето пред психолог, където е признало, че баща му постоянно е упражнявал физическо насилие върху него, заключвал го е пред къщата в стара и мръсна кола, която се намира в двора по дървета.

След новите разкрития за замесени свещеници, обвинени в изнасилване и малтретиране на момчето, от Свещената Митрополия на Кидония и Апокоронос излязоха с комюнике, в което твърдят, че двамата свещеници не са от тяхната Митрополия, при първоначални данни.

„Тъй като през последните 24 часа новината, че двама свещеници от Ханя са били отведени в прокуратурата по случая с момчето Янис от Платаниас, беше публикувана в много електронни медии, а към нашата Митрополия бяха отправени множество въпроси, заявяваме, че този инцидент не засяга свещеници от нашата Митрополия.

Свещената Митрополия на Кидония и Апокоронос осъжда подобни престъпни деяния и в същото време все още не ни е предоставена информация от прокуратурата относно този казус. В случай, че има някакво обвинение, то ние ще предприемем от нашата страна подобни действия срещу тези клирици, ако се окажат, че са част от нашата Митрополия“, се казва в прессъобщението на Митрополията на Кидония и Апокоронос.

Източник: zarpanews.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal