Митрополията на Буенос Айрес и Солунският университет „Аристотел“ подписаха меморандум за сътрудничество | СНИМКИ

In other languages: ELEN


Меморандум за научно и културно сътрудничество между Солунския университет „Аристотел“ и Свещената Митрополия на Буенос Айрес беше подписан на 8 септември 2021 от ректора проф. Николаос Г. Папайоану и Високопреосвещения Митрополит Йосиф в Ректората.

Меморандумът демонстрира екстравертността на Аристотел, както и многостранната работа на Богословския факултет към Солунския университет „Аристотел“, като същевременно предлага нови възможности за научни изследвания на членовете на нашата университетска общност. Това е и особена радост за нас, тъй като митрополитът е завършил както бакалавърска, така и следдипломна квалификация в нашия университет“ – каза ректорът.

От своя страна митрополитът отбеляза, че „това споразумение отваря хоризонт, който ще бъде използван и ще имаме много добри резултати. Нашата мисия в Южна Америка не се ограничава до религиозната част, а е многоизмерна. Сътрудничеството с „Аристотел“ е най-доброто средство за популяризиране не само на нашата богословска традиция, но и на цялата ни образователна и академична традиция в Южна Америка“.

На срещата присъстваше и бившият заместник-ректор по академичните въпроси и личния състав на Солунския университет „Аристотел“, почетен професор на Богословския факултет към Солунския университет Деспо Лиалиу.

Източник: Arquidiócesis Ortodoxa de Buenos Aires y Sudamérica

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal