Начало » Разни » COVID-19 » Митрополит на МПЦ-ОА разби антиваксърите: Те са истински самоубийци, за тях няма място в рая | VIDEO

Митрополит на МПЦ-ОА разби антиваксърите: Те са истински самоубийци, за тях няма място в рая | VIDEO

In other languages: MK


Остри, но много справедливи и изпълнени с пастирска отговорност и християнско съзнание изказвания направи Преспанско-Пелагонийският Митрополит г-н Петър от Македонската Православна Църква-Охридска Архиепископия (под схизма) относно коронавируса и антиваксърите. Митрополит Петър говори в предаването „Што не е Јасно?“ по телевизия „Алфа ТВ“.

Нашата Църква не е против онези, които не желаят да се ваксинират поради обосновани здравословни причини. Но ние смятаме, че всички трябва да се ваксинират, защото вирусът може да усложни здравето и живота на човека.“ – каза митрополитът.

Ние в Синода всички сме ваксинирани, освен това голям брой от свещениците ни също са ваксинирани. Хора, които са ваксинирани, е възможно да получат тежка клинична картина, но рядко се случва да почине от коронавирус човек, ваксиниран с две дози. Нека всички си признаем. Има много хора, които пренасят вируса безсимптомно, те не знаят че го пренасят. Трябва да бъдем сериозни по отношение на тази болест. Моят призив е всички ние да постъпим сериозно и да не допускаме да се шири пропагандата, че вирусът не съществувал или че хората се чипирали чрез ваксината“ – каза Петър.

Разбирам хората, които не могат да бъдат ваксинирани поради здравословни причини, но не мога да разбера хората, чийто живот е под въпрос, а те упорито отказват да се ваксинират.“ – уточнява той.

И заявява: „Не искам да ме разбирате погрешно, но ако аз не се ваксинирам, а доведа до смъртен случай, тогава аз ставам потенциален, па дори и действителен самоубиец. А вие много добре знаете, че на самоубийците не им е позволено да влизат в Царството Небесно. И аз прекарах коронавируса и сега говоря като човек, преживял тази болест. Бях в тежко здравословно състояние и само аз си знам какво ми беше.

От Doxologia Infonews поздравяваме Преспанско-Пелагонийския Митрополит г-н Петър за тази негова позиция и изказвания, и му пожелаваме скорошно и пълно оздравяване от ковид последиците.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal