Митрополитът на Симферопол и Крим Климент посети арестувания журналист Владислав Есипенко в следствения арест

In other languages: UA


Митрополитът на Симферопол и Крим г-н Климент (Православна Църква на Украйна), който пое инициативата да стане обществен защитник на арестувания от руските агресори украински журналист Владислав Есипенко, посети Есипенко в следствения арест в Симферопол.

Архиереят подкрепи и насърчи украинския журналист с молитви и духовни наставления. На свой ред Есипенко благодари на всички, които го познават, подкрепят го и се борят за освобождаването му.

Митрополит Климент заяви пред voicecrimea.com.ua, че здравето на Есипенко е добро. Той също така призова всички да се молят за нашия брат, станал жертва на московските терористи.

Владислав Есипенко е журналист на свободна практика за Радио Свобода, отразяващ социалните и екологичните проблеми, и провеждащ проучвания сред жителите на Крим. Той беше задържан от служители на руската ФСБ в Крим на 10 март 2021, по обвинение, че събирал информация в интерес на тайните служби на Украйна както и че съхранявал самоделно взривно устройство в автомобила си.

Очаква се Митрополит Климент със своето влияние и авторитет да помогне да възтържествува справедливостта по време на процеса срещу украинския журналист.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal