Митрополитът на Картаген Мелетий посрещна гръцкия външен министър Никос Дендиас на летището в Тунис | VIDEO & СНИМКИ

Гръцкото правителство направи дарение на Тунис от 100 000 дози ваксини срещу COVID-19

In other languages: EL


На 7 септември 2021, външният министър на Гърция Никос Дендиас пристигна на официално посещение в Тунис. Поводът на неговото посещение са двустранните отношения между Гърция и Тунис.

На летището Никос Дендиас беше посрещнат от външния министър на Тунис г-н Отман Жаранди, министъра на здравеопазването на Тунис г-н Али Мрабет, Високопреосвещения Митрополит на Тунис, Ипертим и Екзарх на Северна Африка г-н Мелетий, посланика на Гърция в Тунис г-н Евангелос Цаусис, Генералният консул на Гърция в Тунис г-жа София Кандара, военното аташе капитан Михаил Анагностопулос, председателят на гръцката общност в Тунис г-н Йоаннис Динцикос и директорът на Гръцкия културен център в Тунис г-жа София Аргиропулу.

При пристигането си на летището в Тунис г-н Дендиас дари на Тунис от името на гръцкото правителство 100 000 дози от ваксината срещу коронавирус, както и медицинско-фармацевтични консумативи за справяне с пандемията.

По време на срещата, Митрополит Мелетий изказа своята благодарност към гръцкото правителство от страна на всички гърци в Тунис за солидарността към гостоприемната за тях страна Тунис, както и за постоянния интерес и грижа на министерството на външните работи на Гърция за безпрепятственото и спокойно присъствие на Митрополията на Картаген в Северна Африка.

Никос Дендиас заедно с гръцката делегация и Митрополита на Картаген отпътуваха за министерство на външните работи на страната, където беше дадено началото на официалното му посещение в страната.

След това, г-н Дендиас и гръцката делегация заедно с Митрополит Мелетий посетиха президента на Тунис г-н Каис Сайед в Президентския дворец. В края на срещата беше даден официален обяд в тяхна чест.

Източник: romfea.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal