Начало » Новини » Светът » Мелкитският гръко-католически Патриарх Йосиф посети Румънската православна Патриаршия | VIDEO & СНИМКИ

Мелкитският гръко-католически Патриарх Йосиф посети Румънската православна Патриаршия | VIDEO & СНИМКИ

In other languages: RO


На 24 септември 2021 Патриаршеският Викарен Епископ на Плоещ Варлаам прие в сградата на Румънската Патриаршия Предстоятеля на Мелкитската Гръко-католическа Църква на Антиохия и целия Изток, Александрия и Йерусалим Патриарх Йосиф Абси.

Тези дни Патриарх Йосиф е на визита в Румъния, където посети различни емблематични храмове и монастири в страната. Всичко – с помощта и съдействието на Румънския гръко-православен Патриарх Даниил.

Искам да благодаря на Негово Блаженство Румънския Патриарх Даниил, че ми даде възможност да осъществя тази визита. За мен това е по-скоро поклонническо посещение, а за всички нас, които идваме от Близкия изток, Православната Църква на Румъния е мъченическа църква.“ – каза Патриарх Йосиф.

Благодарим на Бога за тази Румънска Православна Църква, пример за всички християни. Посещението ми в Румъния беше възможност за мен да опозная, макар и много малко, Румънската Православна Църква. И от това кратко посещение успях да разбера, че Църквата се грижи не само за своите вярващи, но и за тези от други религиозни общности. Впечатлен съм от дълбоката вяра на румънския народ и използвам възможността да насърча този народ да остане вярващ и християнски.“ – допълни Мелкитският гръко-католически Патриарх.

Патриаршеският Викарий Епископ Варлаам приветства Патриарх Йосиф и предаде братските поздрави и прегръдки на Патриарх Даниил към Патриарх Йосиф.

Страните обсъдиха различни въпроси, а накрая на срещата бяха разменени възпоменателни подаръци.

Patriarhul Youssef Absi, în vizită la Palatul Patriarhiei

Patriarhul Youssef Absi, în vizită la Palatul Patriarhiei #JurnalTRINITAS

Posted by TRINITAS TV on Friday, September 24, 2021

Източник: ziarullumina.ro

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal