Мелитинският Епископ Максим отслужи Божествена Литургия в Неа Йония за празника Успение на Свети Йоан Богослов | СНИМКИ

In other languages: EL


На 26 септември 2021, в Свещения Митрополитски Хран на Светите Безсребреници в Неа Йония беше отслужена Божествена Литургия от Преосвещения Мелитински Епископ г-н Максим, след покана на местния Архиерей г-н Гавриил, по случай празника Успение или пренасяне с тяло на небесата на Светия Апостол Йоан Богослов и Евангелист.

Преосвещеният Епископ се обърна с топли слова към Високопреоподобния Протосингел на Свещената Митрополия Архимандрит Епифаниос Арванитис, на когото благодари за почетното му присъствие, спомняйки си за тясната братска връзка, което ги свързва още от студентските им години в Солун.

Отец Епифаний предложи като благословия на високия гост иконата на покровителя на Свещената Митрополия на Неа Йония Свети Георги Неаполитански, за да го подкрепя и укрепва в новите му йерархични задължения в Свещената Архиепископия на Тиатира и Великобритания.

Епископ Максим първоначално изказа и своята благодарност към Високопреосвещения Митрополит на неа Йония г-н гавриил благородната покана, която е отправил към него.

В своята проповед Мелитинския Епископ говори за голямата богословска личност на почитания Свети Йоан Богослов, най-младият от дванадесетте апостоли и обичаният ученик на Господа Иисуса Христа. Той също така спомена и за неговата мисионерска дейност в някои части на Мала Азия.

След Божествената Литургия Епископ Максим посети Свещения Катедрален Храм Успение Богородично в Неа Филаделфия, където се поклони пред чудотворната икона на Богородица Вурлиотиса.

От Свещената Митрополия на Неа Йония

Източник: Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal