Международна научна конференция за околната среда в Богословската Школа на Халки | СНИМКИ

In other languages: ELEN


На 5 септември 2021 г., в Богословската Школа на Халки бяха изнесени докладите на Международната научна конференция на тема „Икуменическа инициатива за опазване на околната среда и културата“, чието откриване бе обявено завчера от Вселенския Патриарх Вартоломей в Палата Сизманоглион в Константинопол.

Игуменът на Монастира на Света Троица в Халки Преосвещеният Арависки Епископ Касиан пръв приветства участниците в залата за аудиенция на Богословската Школа и посочи значението за избора на Школата като място за провеждане на конференцията. Същевременно с това, той обърнавнимание на екологичните дейности на Школата, но и на любовта към околната среда, вдъхновявала нейните студенти през годините на нейното функциониране.

Президентът и генералният директор на Европейския център за византийски и поствизантийски паметници на културата г-жа Наталия Пулу и г-жа Флора Караяни произнесоха слово като след това започнаха презентациите на експертите, съсредоточени върху опазването на околната среда и нейното взаимодействие с нашата култура.

Докладчиците, които идват от Гърция, Турция и други страни от Източна Европа, представиха своя опит и резултатите от своите научни изследвания по екологичните въпроси, с конкретни препратки към местни данни и различия.

След презентацията последва музикално-танцово мероприятие в градината на Монастира с традиционни хора от Гърция и Мала Азия.

Източник: Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης | Halki Theological School | Ortodoks Ruhban Okulu

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal