Мария Спирова с разтърсващ пост в отговор на позорните антиваксърски изказвания на Евгений Янакиев! „Кога ще отделите 45 минути на лекар, прекарал миналата зима в ковид отделение?“


Журналистът и учредител на ПП „Да, България!“ – Мария Спирова – публикува на страницата си във Facebook разтърсваща публикация в отговор на позорните антиваксърски изказвания, които направи Евгений Янакиев в предаването „Ничия земя“ по NOVA телевизия.

Следва пълният текст на публикацията на Мария Спирова:

По Нова 45 минути някакъв полудял от ужас човек, известен като отец Евгений, сипе дивашка, антинаучна, пресипнала параноя за ваксините като сатанински сили под разбиращите погледи на водещите.

Вече няма смисъл да се трепем да посочваме очевидната неистина на думите му, защото утре друга нещастна жертва на кръвожадния медиен цирк ще седне там да сподели своите бълнувания, сякаш е на психиатър, а не в студиото на национална медия, помирисала някога Етичен кодекс или елементарното съзнание за обществена отговорност.

Има смисъл само да попитаме телевизиите: ЗАЩО? Защо правите това?

Кога ще отделите 45 минути на лекар, прекарал миналата зима в ковид отделение? На близките на някои от лекарите, които загубихме в пандемията – не загубихме, всъщност, а коравосърдечно похарчихме? На човек, прекарал болестта и ваксинирал се? На фармаколог, който наистина знае какво има във ваксините и как се правят те?

Какво целите, в името на всичко свято? Какво се опитвате да постигнете?

Защото това, което постигате в действителността, го видяхме вече във Варна: изпаднали в пълен дезинформационен делириум граждани атакуват ваксинационен пункт.

Атакуват го.

И ако някой е с нарушени права, то това са нападнатите медици и хората, опитващи се да достигнат до ваксина, за да опазят поне близките си. Не хората, отказващи да се ваксинират заради невероятната слава, с която вие, телевизионните екипи, щедро обдарихте всеки изтрещял шарлатанин, когото успяхте да докопате.

Каква е вашата мисия – човешка и професионална? Да информирате или да подлудите публиката си? Какво продавате? Сеир или истина? Къде отивате? Уютно ли ще ви е там, от другата страна на приличието, когато пристигнете?

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal