Лидерът на компартията на Русия Генадий Зюганов нарече Христос „първия комунист“

In other languages: UA – RUS


В навечерието на изборите за руската Дума лидерът на комунистическата партия на Руската федерация Генадий Зюганов повтори своето богохулно съждение, че смята Иисус Христос за „първия комунист“. Тази теза, която той многократно е изказвал в миналото, той отново я припомня в интервю за вестник „Комсомолская правда“, предава  Credo.Press.

Според лидера на прокремълските комунисти, голяма част от това, което Христос е казал на своите ученици в Проповедта на планината Елеон е почти „идентично“ с това, което е посочено в така наречения „Морален кодекс на строителя на комунизма“. Зюганов посочи още, че лозунгът на комунистите „Който не работи, той не яде“ е написан от Свети Апостол Павел в едно от неговите послания.

Официалната позиция на Московската Патриаршия по въпроса за партийната принадлежност на Христос беше изразена от Вахтанг Кипшидзе, заместник-началник на отдел „Църковни връзки с обществото и медиите“ на Московската Патриаршия.

Ние не считаме за правилно и подходящо да сравняваме въплътения Бог с каквито и да било политически и икономически учения, включително комунизма“, заяви той.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal