Ковид пандемията е засегнала сериозно разпространението на Библията по света


Според скорошен доклад на Обединеното библейско дружество, пандемията от коронавирус е оказала сериозно влияние върху разпространението на Библията по света.

Според информацията, само 30 милиона пълни Библии са били разпространени през 2020, което е с една четвърт по-малко от 2019. Също така, през 2020 са били разпространени само 5 милиона екземпляра на книгата Нов Завет, в сравнение с 15 милиона през 2019.

Хорст Шойренбранд, ръководител на глобалния клон на Германското библейско дружество, заяви, че пандемията е ограничила сериозно работата на много библейски дружества. Той също така обясни, че много проекти и дейности трябва да бъдат отменени поради ограниченията. Освен това производството и доставката на Библии са били временно ограничени.

Според доклада, през първата година от пандемията, дигиталната версия на Библията представлява все по-голям дял от продажбите и разпространението. Най-често Библията се изтегля на компютър и смарфон от Бразилия, следвана от САЩ, Мексико, Колумбия и Филипините.

Източник: risu.ua

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal