Кипърският президент Никос Анастасиадис ще се срещне с Архиепископа на Америка: Ще трябва да заличим това, което се е случило

In other languages: EL


След „обясненията“ на Високопреосвещения Архиепископ на Америка срещата, която бе отменена преди два дни, вече е пренасрочена днес.

Според надеждни източници срещата се очаква да се състои днес в събота от 10:00 ч. местно време в Ню Йорк или 17:00 ч. българско съответно гръцко време.

Както е известно, срещата бе отменена поради присъствието на Архиепископ Елпидофорос при откриването на Турския център в Ню Йорк, където участваха турския президент Реджеп Тайип Ердоган и лидера на кипърските турци Ерсин Татар.

По време на официална вечеря с представителите на Организацията на кипърските гърци в Америка, Никос Анастасиадис заяви: „през последните няколко дни преживяхме някои моменти на огорчение, защото никой не може, като се позовава на собствената си болка, да забрави, че други са станали бежанци от същите онези хора, които са превърнали собственото му семейство в бежанци. Трябва да сме много внимателни. Казвам това с много уважение и много признателност и не искам да се създават някакви проблеми… Просто трябва да осъзнаем в един момент, че независимо от гражданството, това, което съществува в нашата ДНК и не се променя от натурализирането – това е ДНК-то на гърка.

Искам да ви уверя, че въпреки горчивината, която беше причинена, искайки да почувстваме, че всички сме обединени, трябва да заличим случилото се, грешката, искам да повярвам, че беше призната, за това утре (днес – Бел. прев.) ще предам горчивината си на Негово Високопреосвещенство, която беше причинена и разочарованието, което е възникна“.

Снимка: Архив

Източник: protothema.gr & politis.com.cy

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal