Кипърският Архиепископ: Който клирик не спазва решението на Синода, няма да получи заплатата си

In other languages: ELEN


Кипърският Архиепископ Хрисостом говори по държавната телевизия, след заседанието на Синода на Кипърската Църква.

Архиепископът се позова на пандемията от COVID-19, като отново призова архиереите да се съобразят с решенията на Свещения Синод относно пандемията и ваксинацията.

Хрисостом каза, че членовете на Синода са били информирани за развитието на пандемията и ваксинацията от кипърския президент Никос Анастасиадис.

Негово Блаженство подчерта, че се е получила продуктивна дискусия с членовете на Синода.

Архиепископът поясни, че пандемията е засегнала и работата на хотелските имоти на Архиепископията, които са един от основните източници на финансиране за духовенството.

Помолен да коментира неподчинението на духовници спрямо решението на Синода (духовници да не призовават вярващи да не се ваксинират), архиепископът подчерта: „Който не спазва решенията на Синода, няма да получи заплатата си в края на месеца“.

В същото време той поясни, че ваксинацията е доброволна, но по отношение на духовенството и особено на йерарсите, те могат да запазят своите мнения за себе си, без да ги излагат пред обществото, призовавайки към неваксинация.

И допълни: „Ако е имало инциденти с неподчинение от страна на архиереи относно решението на Синода за ваксинация, ще настоявам тези йерарси да бъдат изключени от Синода“.

Източник: orthodoxtimes.com

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal