Начало » Новини » Светът » Киевският Митрополит Епифаний участва в IX Национална молитвена закуска в Украйна | СНИМКИ

Киевският Митрополит Епифаний участва в IX Национална молитвена закуска в Украйна | СНИМКИ

In other languages: UA


На 8 септември 2021 Киевският Митрополит Епифаний взе участие в IX Национална молитвена закуска, която се проведе в Украинския дом в Киев.

Откривайки събитието, Предстоятелят на Православната Църква на Украйна произнесе Господнята молитва „Отче наш…“ и се обърна към присъстващите.

Молитвената закуска е традиция, която позволява на хора с различен светоглед, но обединени от вярата в Бога, да свидетелстват за особеното значение на Бога в живота им и в живота на обществото като цяло. Правото на свобода на религията е едно от основните права на човека. То включва правото да изповядваме вярата си публично и с други хора. Правит това обединени, за да покажем, че вярата в Бога не е минало, не е музеен експонат, а е жива и винаги актуална потребност, която може да промени хората и света около нас.Нашата вяра в Бога ни мотивира да заемем активна социална и гражданска позиция, защото Господ ни призовава свидетелстваме за Истината пред всички хора. Пожелавам на всички ни да бъдем добри свидетели. И нека Божието благословение да бъде върху нас!“ – каза Негово Блаженство.

Тази година, Националната молитвена закуска, посветена на 30-годишнината от независимостта на Украйна, събра няколкостотин участници, сред които представители на църкви и религиозни организации, конгресмени от САЩ, представители на украинското правителство, депутати, политици и общественици, учени, журналисти и представители на интелигенцията.

Източник: pomisna.info

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal