Начало » Новини » Светът » Вселенският Патриарх ще присъства на мероприятията на Еладската Църква, организирани в негова чест (upd)

Вселенският Патриарх ще присъства на мероприятията на Еладската Църква, организирани в негова чест (upd)

In other languages: EL EN


Вселенският Патриарх г-н г-н Вартоломей ще участва в мероприятията, организирани от Свещения Синод на Еладската Църква за 30-годишнината от избирането му за Патриарх. Това ще стане в края на ноември, когато ще е на посещение в Атина.

Предварителната информация не беше точна относно неговото присъствие на това мероприятие.

Припомняме, че той има предварително планирано 10-дневно посещение в Съединените американски щати от 23 октомври до 03 ноември 2021.

По време на заседанието на Постоянния Свещен Синод на Еладската Църква на 10 септември, по предложение на Архиепископа на Атина и на цяла Гърция г-н г-н Йероним, реши да организира различни мероприятия в чест на Вселенския Патриарх по случай 30-годишнината от избора му за Вселенския Патриарх на 22 октомври 2021 г.

Отговорът от Вселенската Патриаршия дойде, като Негово Всесветейшество благодари сърдечно за поканата и честта, която му оказват, заявявайки, че ще присъства на мероприятието по време на посещението му в Атина в края на ноември, началото на декември 2021 г.

Очаква се Вселенският Патриарх да бъде в Гърция по време на посещението на Папа Франциск, който е поканен от гръцкото правителство и премиера на страната

Тогава Вселенският Патриарх ще съчетае две официални мероприятия, уважавайки и Еладската Църква.

Източник:  orthodoxtimes.gr

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal