Вселенският Патриарх ще посети Абу Даби и Ватикана

In other languages: EL – EN UA


В настоящото комюнике се съобщава, че Н.Б. Всесветейшество Вселенският Патриарх Вартоломей, след официална покана, ще участва и говори на 14-та конференция за световна политика, която този път ще се проведе в Абу Даби, Обединените арабски емирства (ОАЕ) между 1 и 3 октомври 2021.

Припомня се, че Вселенският Патриарх участва и в предишните конференции за световна политика в различни градове, организирани от Френския институт за международни отношения (Institut français des relations internationales – IFRI).

Вселенският Патриарх ще бъде придружаван от Митрополита Старец на Халкидона г-н Емануил, който също е поканен на конференцията, както и от патриаршеския дякон г-н Варнавас Григориадис.

По време на престоя си в Абу Даби Вселенският Патриарх Вартоломей ще се срещне и с високопоставени ръководители на ОАЕ.

От Абу Даби Вселенският Патриарх ще отпътува за Рим и Ватикана. Там той ще се срещне с Негово Светейшество Папа Франциск и Архиепископа на Кентърбъри Джъстин Уелби, с които подписа наскоро публикуваното съвместно изявление за околната среда. Той също така ще участва в редица други официални мероприятия, за които ще бъде съобщено чрез комюнике след неговото успешно завръщане във Фанар.

В Патриаршията, 27 септември 2021

От Главния секретариат на Вселенската Патриаршия

Източник: Οικουμενικό Πατριαρχείο | Ecumenical Patriarchate

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal