Вселенският Патриарх заминава за Будапеща, а след това за Болоня за Междурелигиозния форум на Г-20

In other languages: EL – EN 


От Вселенската Патриаршия излязоха с официално комюнике относно предстоящото посещение на Вселенския Патриарх Вартоломей в Будапеща, а след това и Болоня, където ще изнесе доклад на Междурелигиозния форум на срещата на върха на Г-20.

„В петък, 10 септември 2021 г., Вселенският Патриарх Вартоломей заминава за Будапеща, за да присъства и да произнесе реч на заключителните събития на Международния евхаристичен конгрес на Римокатолическата Църква, на чийто конгрес ще присъства и Папа Франциск.

По този повод, Патриархът ще се срещне и ще си сътрудничи с Президента на Република Унгария, с парламента и правителството на страната по въпросите на Патриаршеската Екзархия в Унгария както и ще положи камък за изграждането на Храм на Три Светители на мястото, дарено на Вселенската Патриаршия от правителството на страната за нуждите на Екзархията.

Оттам Вселенският Патриарх ще отпътува за Болоня, Италия, за да присъства и да говори на Междурелигиозния форум на срещата на върха на Г-20.

Повече информация ще бъде публикувана след завръщането на Вселенския Патриарх, което е насрочено за 15 септември т.г.

Митрополитът на Силиврия Максим и Великият Архимандрит Агатангелос Сискос, архиофилакс (пазител на архивите) на Вселенската Патриаршия ще придружават Негово Всесветейшество по време на визитата му в Унгария и Италия.

От Главния секретариат на Светия и Свещен Синод на Вселенската Патриаршия“.

Източник:  ec-patr.org

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal