Вселенският Патриарх беше информиран за инициативите на Федерацията на асоциациите на йеропсалтите на Гърция

In other languages: EL


На 21 септември 2021, Негово Божествено Всесветейшество Вселенският Патриарх Вартоломей прие във Фанар председателя на Федерацията на асоциациите на йеропсалтите на Гърция г-н Констандинос Политис, който го информира за инициативите и целите на федерацията за популяризиране на византийската църковна музикална традиция, но и за въпроси, които засягат йеропсалтското пространство.

Негово Всесветейшество поздрави г-н Политис и неговите сътрудници за тяхната многоизмерна работа по спасяването на йеропсалтикийната традиция. Освен това, той изрази радостта си, че скоро ще има възможност да бъде в Атина, отговаряйки на братската покана на Негово Блаженство Архиепископа на Атина и на цяла Гърция г-н г-н Йероним.

Г-н Политис беше придружен от г-н Хараламбос Схюфас, Архонт Протекдикт на Великата Христова Църква (В.Х.Ц.) – адвокат, г-н Стаматиос-Николаос Кисас, Архонт Първи Майстор на (В.Х.Ц.), председател на Съюза на музикофилите (любителите на музиката – Бел. прев.) на Константинопол в Атина, г-жа Ставрула Фотопулу, директор на Модерното културно наследство към министерството на културата на Гърция, г-жа Елени Спираки-Полити, сътрудник в същата дирекция на министерството на културата на Гърция и г-н Констандинос Сиахос, член на Управителния съвет на Федерацията и протопсалт на Свещената Митрополия на Месиния.

На срещата присъства и Високопреподобният Велик Протосингел г-н Теодорос Меймарис и г-н Георгиос Бакопулос, Архонт Първи Доместик, председател на Съюза на музикофилите в Перан, Константинопол.

Източник: Οικουμενικό Πατριαρχείο | Ecumenical Patriarchate

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal