Българската Патриаршия не отрази 4-годишнината от кончината на Видинския Митрополит Дометиан. Нито с Помен, нито с възпоменателна статия


На 18 септември 2021 се навършват 4 години от блажената кончина на Видинския Митрополит Дометиан.

Българската Патриаршия не отрази паметната дата. Нито с Помен, нито с възпоменателна статия.

На уебсайта на Патриаршията няма нищо свързано с Митрополит Дометиан. Предоставяме скрийншотове от 18.09.2021, 16:30 ч.

Въпреки това обаче, от Вселенската Патриаршия си спомниха за българския архиерей и го почетоха. Архимандритът на Майката Църква г-н Харалампий Ничев се помоли онлайн за душата на Митрополит Дометиан и написа за него: „Архипастир и Учител, общественик и църковен дипломат, но преди всичко добър човек.

Българският Патриарх Неофит не отслужи Заупокойна Божествена Литургия и Патриаршески помен.

Въпреки че от Българската Патриаршия непрекъснато лъжат и твърдят, че Патриарх Неофит е в отлично здраве, според последната ни актуална информация, и към днешна дата Предстоятелят продължава да е в тежко здравословно състояние и неадекватен, а лицата от неговото обкръжение, които се грижат за него, правят каквото си пожелаят в интерес на техните лични амбиции и материално-финансови интереси.

Същите светски лица публикуват фалшиви послания за големите църковни празници, като ги подписват от името на Патриарх Неофит, за да заблудят гражданите, че Патриарх Неофит е в добро здраве. Но дори самият Патриарх Неофит не знае, че отправя послания за църковните празници; той не знае какво е съдържанието на посланията, които се отправят уж от негово име.

От Българската Патриаршия и Софийска Митрополия са забранили да се изнася каквато и да е официална информация за Патриарха, за да може общественото внимание да не бъде насочено към него като по този начин хората от тясното му обкръжение да правят спокойно каквото си поискат с него, с патриаршеската му документация и поверените му материални активи.

Укриването на информация от страна на БПЦ продължава, но Doxologia Infonews продължава да следи отблизо състоянието на Патриарх Неофит и събитията около него.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal