Архиепископът на Атина Йероним посети о-в Лимнос | СНИМКИ

In other languages: EL


Архиепископът на Атина и на цяла Гърция Йероним II беше на посещение на отдалечения от Атина о-в Лимнос от 20 до 22 септември 2021 по покана на Митрополита на Лимнос и на Свети Евстратий г-н Йеротей III. Архиепископът беше придружаван от Високопреосвещения Митрополит на Фтиотида г-н Симеон.

Негово Блаженство Архиепископ Йероним II беше приет с уважение и любов от местните власти. Той имаше възможността да се срещне и с метните жители, с които разговаря по различни теми. Негово Блаженство посети офисите на Свещената Митрополия, благослови служещите отци и поздрави Негово Високопреосвещенство г-н Йеротей за отличното му пастирско дело в местната Църква на Лимнос. Особено трогателно беше посещението на Негово Блаженство в северния край на острова, откъдето се виждат Света Гора, о-в Тасос, о-в Самотраки, Дарданелите и о-в Имврос. Архиепископът благослови моретата на Гърция.

Архиепископът на Атина имаше възможност да се срещне неофициално с командващия армията на острова бригаден генерал г-н Теодорос Атанасопулос и да бъде информиран за присъствието и организацията на въоръжените сили в тази критична крепост на Гърция.

Източник: Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal