Архиепископът на Атина Йероним изпрати писмо на съпричастност до Архиепископа на Крит Ириней

In other languages: EL


Негово Блаженство Архиепископът на Атина и на цяла Гърция г-н г-н Ириней изпрати синодално писмо на съпричастност и подкрепа до Високопреосвещения Архиепископ на Крит, Ипертим и Екзарх на Европа г-н Ириней относно силното земетресение, което идари о-в Крит с магнитут от 5,8 по скалата на Рихтер.

От Еладската Църква ще окажат практическа подкрепа на Църквата на Крит чрез предоставяне на хуманитарна помощ за пострадалите от земетресението братя и сестри.

„С дълбока и сърцераздирателна скръб, бяхме информирани за факта на разрушителното земетресение, което удари Мегалонисос (Големия остров) и сестринската Църква на Крит, особено Вашата Свещена Архиепископия на Крит и Свещената Митрополия на Аркалохори, в резултат на което настъпи смъртта на един от вашите ближни, има няколко души, които са ранени както и материални щети по много домове и други сгради.

От името на Йерархията на Светейшата Еладска Църква, нейния клир и благочестив народ, изказваме нашата искрена подкрепа, съпричастност и християнска солидарност към вашата Светейша Църква и народ“, се казва в писмото на Атинския Архиепископ Йероним до Архиепископа на Крит Ириней.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal