Архиепископът на Атина: Децата имат нужда от здрави основи за да издържат „бурите“ на живота | СНИМКИ

In other languages: EL


Необходимостта децата да имат здрави основи, за да могат да се справят с житейските трудности“, заяви Негово Блаженство Архиепископът на Атина и на цяла Гърция г-н г-н Йероним II от детската градина „Благовещение Богородично“ в Дилеси, където отслужи тази сутрин водосвет по случай началото на новата учебна година в страната.

Архиепископът беше приветстван от директора г-жа Катерина Рапти и персонала на детската градина. На водосвета присъстваха директорът на фондация „Вафиадакион“ г-н Панайотис Сискос, кметът на Танагра г-н Василис Пергалиас, заместник-кметове и общински съветници, както и родителите на децата. Архиепископът беше придружен от Протосингела на Архиепископията, Негово Високопреподобие Архимандрит Варнавас Теохарис и архиепископския Архидякон отец Йоанис Буцис.

След водосвета Архиепископът пожела на всички успешна учебна година и отбеляза, че в Евангелието и в прочетените молитви се говори за Мъдростта, подчертавайки, че има два вида мъдрост, човешка и Божествена. „Човешката мъдрост идва от знания, опит, четмо и писмо“, посочи Архиепископът и добави, че „само това не е достатъчно. Нуждаем се и от Мъдростта свише, тази, която идва и просвещава човека. Там, където се срещат тези две Мъдрости, там се случва чудото на човешката личност“.

Говорейки за детската градина „Благовещение Богородично“, Архиепископ Йероним подчерта, че „в този район са „покълнали“ (дали своите плодове) важни усилия. Този център има за цел да изгради по правилен начин децата като личности със знания, но и с характер“. Той също така спомена за необходимостта от добро образование и способност за култивиране на грамотност и характер като пожела на всички да положат усилия изграждането на всяко дете да има солидна основа, защото само тогава тя ще издържи на трудностите и „бурите“ на живота.

В края на своето слово той благодари на представителите на фондация „Вафиадакион“, на кмета и на местните власти, както и на родителите, които се доверяват на този център. Той заяви, че след известно време ще открие поредната нова детска градина на Архиепископията на територията на Храма Живоприемни Източник.

От своя страна, директорът на фондация „Вафиадакион“ пожела на родителите, децата и учителите успешна учебна година и добри успехи в тяхната работа.

Детската градина „Благовещение Богородично“ работи под грижата и отговорността на фондация „Вафиадакион“ и организацията „Църковна грижа“. Детската градина предлага ежедневна закуска за деца, както и дейности и образователни програми като уроци по английски език, обиколки на музеи, гимнастика и други развлекателни дейности.

Източник: Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal