Архиепископът на Албания: Икуменически грък и архангел на музикалната сцена, Микис Теодоракис се възползва от дадените от Бога таланти и ги предложи щедро на Вселената

In other languages: EL


Водещият композитор Микис Теодоракис беше търсещият световна хармония, икуменически грък с глобално въздействие. В същото време той беше пламенен борец, който виждаше човешкото страдания, копнееше за справедливост, желаеше приятелско съжителство, световен мир и братство между народите.“ – каза Архиепископът на Албания Анастасий по повод кончината на великия гръцки композитор Микис Теодоракис.

Животът му беше бурен със силно социално и политическо присъствие. Упорито посветен на творческото преживяване на вечната гръцка традиция.

Неговите оригинални музикални композиции преминаха границите на страната и отекнаха в много квартали по света.

Архангел на музикалната сцена, Микис Теодоракис се възползва от дадените от Бога таланти и ги предложи щедро на Вселената. В търсенето на Бога той беше чувствителен и дискретен.

Нашата молитва е Бог, Слънцето на справедливостта и мира, да упокои избраната от него душа „в сцената на праведните“. Нека паметта му да пребъдва вечно! Той вече е част от вечността.“ – каза още Архиепископ Анастасий.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal