Американски конгресмени посетиха Предстоятеля на Православната Църква на Украйна в резиденцията му в Киев | СНИМКИ

In other languages: UA


На 9 септември 2021 Предстоятелят на Православната Църква на Украйна беше посетен от членове на Камарата на представителите на САЩ – Брайън Фицпатрик, Хуан Карлос Варгас, Брус Макюен и съпругата му Елизабет – пристигнали в Киев, за да участват в IX молитвена закуска.

По време на разговора, Митрополит Епифаний благодари на парламентаристите от САЩ за тяхната последователна подкрепа към Украйна в борбата ѝ за независимост, суверенитет и териториална цялост, както и при провеждането на необходимите реформи.

Като най-голяма религиозна организация в Украйна, ние като Църква чувстваме нашата специална отговорност към украинското общество да помогнем за изграждането на по-добра държава – демократична, европейска, свободна от греха на корупцията“ – каза Негово Блаженство.

Вече е направено много, създадени са редица важни държавни институции, които да гарантират развитието на Украйна като истински демократична държава, но все пак има още много неща, които трябва и предстои да се направят, тъй като неправдата, нарушенията на закона, корупцията са дълбоко вкоренени в държавата и обществото. Трудно е, но е постижимо, особено когато има приятелска подкрепа от нашите партньори“ – каза Епифаний.

Американските конгресмени подчертаха, че желанията на украинския народ за демократична и независима държава срещат непоколебима подкрепа в САЩ, и че те са готови да помагат.

Участниците в срещата обсъдиха редица въпроси, свързани с важни реформи, насочени към установяване на върховенството на закона.

Църквата е призвана да свидетелства за истината и да я защитава, затова ние подкрепяме съдебната реформа, мерките за борба с корупцията и други важни промени, без които Украйна няма да може да просперира“ – каза още Митрополит Епифаний.

Източник:: pomisna.info

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal