Александрийският Патриарх поздрави младите гръцки спортисти Янис Адетокунбо и Емануил Каралис

In other languages: ENEL


В писмо Негово Божествено Блаженство Александрийският Патриарх Теодор II отправи своите поздравления за успехите на гръцките спортисти Янис Адетокунбо и Емануил Каралис.

Следва пълният текст на писмото на Патриарх Теодор II:

Деца мои, с голяма радост се свързвам с вас от историческия град Александрия, за да ви поздравя за неотдавнашните ви успехи и да изразя от името на Православната Църква на Африка топлосърдечни поздравления за постигнатото досега в спортната ви кариера.

Гордеем се с вас, защото силният пулс на африканския лъв бие в сърцата ви, но също и пулсът на спортистите от Древна Гърция и вдъхновителите на съвременните олимпийски игри. Вие сте изтъкнатите посланици на „доброто спортменство“ и спортния идеал.

Патриаршията на Александрия и на цяла Африка се опитва чрез различните си дейности, особено чрез своите спортни академии, да предаде същия дух на всички деца на Африка.

Благославям ви и ви поздравявам от Престола на Свети Марко и ви пожелавам Бог да ви благослови, да ви пази и винаги да ви дава успехи. Заедно пожелаваме „Citius, Altius, Fortius“ – По-бързо, по-високо, по-силно (Пиер дьо Кубертен).

+ ТЕОДОР II
Папа и Патриарх на Александрия и на цяла Африка

Източник: patriarchateofalexandria.com

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal