Το ABC ζητάει συγνώμη από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο για δημοσίευμα εναντίον του

In other languages: ENBG


Σε μια πρωτοφανή κίνηση για τα δεδομένα της Αυστραλίας, προχώρησε το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της χώρας, ABC.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με ανάρτηση του στην ιστοσελίδα του, το ABC ζητάει συγνώμη από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο, σχετικά με άρθρο που είχε δημοσιεύσει το δίκτυο σε σχέση με τα γηροκομεία της Αρχιεπισκοπής, στις 16 Απριλίου.

Στο ανακοινωθέν του ABC διευκρινίζεται ότι το άρθρο δεν είχε σκοπό να αφήσει να εννοηθεί πως ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος “είχε προσωπικά διοχετεύσει λεφτά από τη Βασιλειάδα στην Εκκλησία ή ότι είχε προσωπικά ξοδέψει χρήματα που προοριζόταν για τη φροντίδα των ηλικιωμένων, για το δικό του lifestyle”.

Επιπλέον, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “στις 16 Απριλίου, το ABC δημοσίευσε ένα άρθρο για την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία στην Αυστραλία, σε σχέση με τις εγκαταστάσεις φροντίδας ηλικιωμένων.

Το ABC επιθυμεί να διευκρινίσει ότι το δημοσίευμα αυτό δεν είχε σκοπό να υπονοήσει ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος είχε προσωπικά μεταφέρει χρήματα από τη Βασιλειάδα στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία, ή ότι είχε προσωπικά δαπανήσει λεφτά που προοριζόταν για τη φροντίδα ηλικιωμένων, για το δικό του lifestyle.

Επιπλέον, το άρθρο δεν είχε σκοπό να υπονοήσει ότι ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος προκάλεσε από αμέλεια, με οποιονδήποτε τρόπο, τον θάνατο 45 τροφίμων του γηροκομείου St Basils στη Μελβούρνη.

Οποιαδήποτε τέτοια ερμηνεία του άρθρου είναι λανθασμένη. Στον βαθμό που οι αναγνώστες κατάλαβαν το άρθρο με αυτόν τον τρόπο, το ABC ζητάει συγνώμη από τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο για ενδεχόμενη βλάβη ή προσβολή. Κάτι τέτοιο δεν ήταν ποτέ πρόθεση του ABC”.

Υπενθυμίζεται ότι η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας σε ανακοίνωση της την ίδια περίοδο, είχε διαψεύσει το εν λόγω δημοσίευμα, κάνοντας λόγο για μια “οιονεί δημοσιογραφική έρευνα εκ μέρους του ειδησεογραφικού οργανισμού ABC, η οποία αναφέρεται με τρόπο απαράδεκτο, εμπαθή και ψευδή στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου”.

Πηγή: abc.net.au

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal