Συνάντηση του Επιτρόπου Προεδρίας της Κύπρου με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων

In other languages: ENBG


Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας είχε συνάντηση στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο μετά του Επιτρόπου Προεδρίας κ. Φώτη Φωτίου, την Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, ο οποίος συνοδευόταν από τον Ύπατο Αρμοστή, Εξοχώτατο Ανδρέα Κακουρή, τον Γενικό Πρόξενο Εξοχώτατο κ. Θεόδωρο Γκότση καθώς και τον Πρόεδρο της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας κ. Χρήστο Καραολή.

Ο  Αρχιεπίσκοπος αντάλλαξε απόψεις για το εθνικό θέμα με τον κ. Επίτροπο Προεδρίας ο οποίος ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των αγνοουμένων, ευχαριστώντας παράλληλα τον Σεβασμιώτατο για την διαχρονική στήριξη της Εκκλησίας προς τους Ελληνοκυπρίους της Διασποράς.

Ο Σεβασμιώτατος εξήρε την συνεισφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας σε κρίσιμους τομείς της Ελληνοκυπριακής Ομογενείας, ειδικότερα στα θέματα της Εκπαίδευσης και Ελληνομάθειας και εξέφρασε την ελπίδα για μεγαλύτερο και αποτελεσματικότερο συντονισμό προκειμένου να βοηθηθεί η Ομογένεια κατά το καλύτερο δυνατόν, τονίζοντας την διαχρονική δέσμευση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής για την προαγωγή της προόδου της Ομογένειας.

Πηγή: facebook.com/thyateiraGB

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal