Ο Μητροπολίτης Μεξικού Αθηναγόρας στο Λιτόχωρο Πιερίας | ΦΩΤΟ

In other languages: ENBG


Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, κατά την οποία εορτάστηκε η Μετάσταση του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου Θεολόγου, τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο στο Λιτόχωρο, την ιστορική και όμορφη αυτή κωμόπολη στους πρόποδες του Ολύμπου.

Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξήρχε ο Μητροπολίτης Μεξικού και Κεντρικής Αμερικής κ. Αθηναγόρας, ενώ συλλειτούργησαν ο βοηθός του Επίσκοπος Άσσου κ. Τιμόθεος, καθώς και ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος.

Συλλειτούργησαν ακόμη ο εκ Μεξικού διάκονος π. Φιλάρετος Castro Herrera και ο εκ Κολομβίας υποδιάκονος Σαμουήλ Giraldo Alzate, υπότροφοι φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., που ήλθαν να συναντήσουν και να λάβουν την ευλογία του Μητροπολίτη κ. Αθηναγόρα.

Επίσης, συλλειτούργησαν και κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στα ελληνικά, αγγλικά και ισπανικά.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος παρουσίασε τους φιλοξενούμενους Αρχιερείς, ενημέρωσε συνοπτικά το εκκλησίασμα για το ιεραποστολικό, φιλανθρωπικό και πολιτιστικό έργο που επιτελείται στην Κεντρική Αμερική από τον Μητροπολίτη κ. Αθηναγόρα, τους βοηθούς Επισκόπους, τους κληρικούς και τους συνεργάτες τους, ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς και τους συνοδούς του και ζήτησε να προσεύχονται για τον ιερό κλήρο και τους πιστούς της Πιερίας.

Αντιφώνησε ο Μητροπολίτης Μεξικού κ. Αθηναγόρας. Με λόγο πνευματικό και συναισθηματικά φορτισμένο μνημόνευσε τη σταθερή και συνεχιζόμενη συμμετοχή της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στην εδραίωση και την ανάπτυξη της Ορθοδοξίας στην Κεντρική Αμερική.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συμβολή του πρώην Μητροπολίτη Γέροντος Αγαθονίκου, ο οποίος πριν 24 χρόνια βάπτισε Ορθόδοξους δύο Κολομβιανούς νέους, τον Saul Alfonso Perez Galvis και τον Louis Antonio Torres Esquivel, τους σημερινούς Βοηθούς Επισκόπους του, Θεοφιλεστάτους Μυρίνης κ. Αθηναγόρα και Άσσου κ. Τιμόθεο, αντίστοιχα.

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Επίσκοπος Άσσου κ. Τιμόθεος διένειμε το αντίδωρο, δεχόμενος ταυτόχρονα τις ευχές και τα αισθήματα ενθουσιασμού και αγάπης του εκκλησιάσματος.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Μητροπολίτης Μεξικού κ. Αθηναγόρας επισκέφθηκε κατ’ οίκον τον Μητροπολίτη Γέροντα Αγαθόνικο στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Κατερίνης.

Με την ευκαιρία αυτή ξεναγήθηκε στους χώρους των Γραφείων και του Εκκλησιαστικού Μουσείου.

Ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, ευχαρίστησε τον πολιό Αρχιερέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την επίσκεψη, ευλογημένη αφορμή εκκλησιαστικής κοινωνίας και επικοινωνίας.

Πηγή: orthodoxtimes.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal