Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως έδωσε εξηγήσεις για τον τρόπο μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας

In other languages: BG


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξηγήσεις για τον τρόπο μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας

Εξαιτίας της απορίας από την παρεξήγηση που δημιουργήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, σήμερα Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, στον Ναό της Παναγίας της Στρατηγίσσης, με αφορμή τον τρόπο μεταδόσεως της Θείας Κοινωνίας από τον Εφημέριο στους πιστούς, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος δήλωσε ότι, υπήρξε μεν προ καιρού συζήτηση με τους ιερείς για το ενδεχόμενο στον συγκεκριμένο Ναό να τελείται μόνιμα η γνωστή και προσφιλής στους χριστιανούς Θεία Λειτουργία του Αγ. Ιακώβου του Αδελφοθέου, η οποία τελείται σε όλους τους Ναούς της Μητρόπολης δύο φορές τον χρόνο, αλλά και για εκπαιδευτικούς σκοπούς σε μαθητικές Θείες Λειτουργίες.

Όμως, η προετοιμασία ενός τέτοιου εγχειρήματος, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, δεν ολοκληρώθηκε, οπότε το τελετουργικό αποτέλεσμα σήμερα δεν ήταν λειτουργικά ορθό και γι’ αυτό ο Μητροπολίτης έδωσε εντολή να μην επαναληφθεί.

Εξάλλου στην Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, ποτέ μέχρι τώρα ούτε υπήρξε ανάγκη αλλά ούτε και τροποποιήθηκε ποτέ η παραδοσιακή μετάδοση των Αχράντων Δώρων στους πιστούς.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Πηγή: Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal