Λάθος του Νίκου Αναστασιάδη να ακυρώσει την επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής – Κυριάκος Μητσοτάκης δεν την ακύρωσε και στηρίζει το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο


Του Ρωμανού Αναστασιάδη

Πολύ καλά έκανε ο Αμερικής.

Οι πατριδοκάπηλοι „Ελληναράδες“ μη σώσουν να καταλάβουν. Άλλωστε, το Οικουμενικό Πατριαρχείο επεβίωσε όχι μόνο χωρίς τη βοήθεια των Ελλαδιτών, αλλά μάλλον παρά τον πόλεμο και την αδιαφορία τους!

Επίσης, μην ξεχνάμε ότι η Ρωμιοσύνη της Πόλης πλήρωσε, χωρίς να οφείλει και χωρίς να φταίει, και το Κυπριακό στο παρελθόν, όπως πλήρωσε και όλους τους ανόητους διχασμούς και τις εγκληματικές επιλογές των Ελλήνων σε Ελλάδα και σε Κύπρο! Και το „ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ“ των Κυπρίων είναι η απαράδεκτη και αψυχολόγητη αντίδραση του Προέδρου τους;

Ευτυχώς που ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ίσταται στο ύψος των περιστάσεων και στηρίζει το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο. Και φυσικά δεν συμμερίζεται τις κραυγές των γενιτσάρων, που βρήκαν μια ακόμη ευκαιρία για να λιθοβολήσουν την Ευσταυρωμένη και Μαρτυρική Μεγάλη Εκκλησία, το Κέντρο της Ορθοδοξίας και του Γένους μας.

Πηγή: Facebook

Προσυπογράφω το άρθρο του εν Κύπρω δημοσιογράφου κ. Αριστείδη Βικέτου:

Του Αριστείδη Χ. Βικέτου

Η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του “Σπιτιού της Τουρκίας” στην Ν. Υόρκη από τον Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από “σούπερ κοντόφθαλμους πατριώτες”. Ο Αρχιεπίσκοπος , ο οποίος είναι      Τούρκος πολίτης δεν ήταν εύκολο να αρνηθεί την πρόσκληση. Είχε να σταθμίσει πολλά,  και  κυρίως τις ενδεχόμενες επιπτώσεις,  που θα μπορούσε να έχει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, η απουσία του. Κατά την λαϊκή ρήση ” όποιος είναι έξω του χορού, πολλά τραγούδια λέει”. 

Εξάλλου, με την ανάρτηση του στο  Twitter  ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε σαφές μήνυμα στον Ερντογάν για το Οικουμενικό Πατριαρχείο , την επαναλειτουργία της Θ.Σ. της Χάλκης και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θρησκευτικών ελευθεριών των μειονοτήτων στην Τουρκία. Επίσης, οι επικριτές του , ας κάνουν τον κόπο να διαβάσουν τις ομιλίες του στις επετείους της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Τότε τον υμνούσαν, τώρα  τον αποδοκιμάζουν. Ξεχνούν και την στάση του , όταν οι ΗΠΑ αναγνώρισαν την Γενοκτονία των Aρμενίων . Δεν κρύφτηκε , αλλά βγήκε μπροστά στην εκδήλωση μνήμης που έγινε.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης ακύρωσε την επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο , προφασιζόμενος “βεβαρυμένο πρόγραμμα”, το οποίο όμως δεν υφίσταται γιατί φέτος , λόγω πανδημίας, απουσιάζουν από την Ν. Υόρκη πολλοί ηγέτες. Και πότε δηλαδή προέκυψε αυτό το “βεβαρυμένο πρόγραμμα” χθες , την υστάτη;

Το πιο ορθό θα ήταν ο πρόεδρος να πάει στην συνάντηση και να εξηγήσει ο ίδιος τις θέσεις του στον Αρχιεπίσκοπο για τον λόγο , που δεν έπρεπε , κατά την γνώμη του να παραστεί στα εγκαίνια, και να ακούσει την απάντηση του κ. Ελπιδοφόρου. Όταν διάφοροι ξένοι ευρωπαίοι και Αμερικανοί πηγαίνουν στα κατεχόμενα και συναντούν τους Τυρκοκύπριους ηγέτες , τους συναντούν σε κατεχόμενο έδαφος και μέσα στο “προεδρικό” της “ούτω καλούμενης” ΤΔΒΚ. Αυτό γίνεται αποδεκτό , γιατί , λέει, είναι στο πλαίσιο -“πράσινα άλογα”- των προσπαθειών για λύση του Κυπριακού. Επίσης, όλες οι συναντήσεις των γ.γ. του ΟΗΕ είναι με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων και όχι με τον “πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη”, όπως αναφέρουν οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης και αναπαράγουν τα μέσα γενικής ενημέρωσης. 

Τέλος, ας ανατρέξει ο πρόεδρος Αναστασιάδης να βρει την δήλωση , που είχε κάνει ως πρόεδρος του ΔΗΣΥ  στην Κωνσταντινούπολη, αν θυμάμαι καλά το 2003,  για τα δεινά που υπέστει το Οικουμενικό Πατριαρχείο και το Ελληνικό στοιχείο της Πόλης. Τότε , αυτοί που επικρίνουν τον κ. Ελπιδοφόρο, είπαν πολύ χειρότερα για τον σημερινό πρόεδρο. 

Πηγή: ageliaforos.com

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal