Η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Δημητρίου | VIDEO & ΦΩΤΟ

In other languages: FR – ENBG


Η τελετή Ενθρονίσεως του Μητροπολίτου Γαλλίας, Σεβασμιωτάτου κ. Δημητρίου, τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου, 18 Σεπτεμβρίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Στεφάνου Παρισίων.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκπροσώπησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος, ενώ στην τελετή παρέστησαν εκπρόσωποι της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και πολύ κόσμος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας, υπέρτιμος και έξαρχος Ευρώπης, κ. Δημήτριος Πλουμής, γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, στις 6 Νοεμβρίου 1979. Είναι πτυχιούχος της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης και του τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Το 2001 χειροτονήθηκε Διάκονος υπό του Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κυρού Προκοπίου και το έτος 2007 πρεσβύτερος υπό του Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Από το 2015 έως το 2021, κατόπιν προσκλήσεως του τότε Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, υπηρέτησε ως προϊστάμενος της ιστορικής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Μασσαλίας και ως Αρχιερατικός Επίτροπος Νοτίου Γαλλίας. Συμμετείχε σε Επιτροπές Διαχριστιανικού Διαλόγου και Διαθρησκειακών Σχέσεων (Marseille Espėrance, Radio Dialoque), εκπροσωπώντας την Ιερά Μητρόπολη Γαλλίας και το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ομιλεί την γαλλική και την αγγλική.

Στις 20 Ιουλίου 2021 εξελέγη παμψηφεί Μητροπολίτης Γαλλίας, υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, και χειροτονήθηκε υπό του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου την 25η του ιδίου μηνός στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.

ΑΞΙΟΣ!

Πηγή: greek.vema.com.au

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal