«Επιθανάτια αγωνία οι επικοινωνιακές επιθέσεις κατά της Ουκρανικής Εκκλησίας» | ΦΩΤΟ

In other languages: UA


Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Μητρόπολη του Χάρκοβου ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος πραγματοποίησε ξεχωριστή συνάντηση εργασίας με τον τελούντα χρέη επικεφαλούς της Περιφέρειας του Χάρκοβου Μιχαήλ Τσερνιάκ. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν την αντιμετώπιση της ρωσικής επιθετικότητας και του υβριδικού πολέμου όπως επίσης και το θέμα της ανάπτυξης της περιφέρειας και της εκκλησιαστικής και δια-θρησκευτικής κατάστασης.

«Είστε στο σύνορο όπου διεξάγεται η αντίσταση, για αυτό έχετε πάνω σας μεγάλη ευθύνη. Είμαι πεπεισμένος ότι εδώ κανείς δεν θέλει να είναι όμηρος χωρίς δικαιώματα, όπως στις προσωρικά κατειλημμένες Κριμαία και τμήμα του Ντονμπάς» είπε ο Επιφάνιος.

«Ξέρουμε για τις επικοινωνιακές επιθέσεις των ανταγωνιστών μας αλλά αυτό είναι αγωνία (σ.σ. πριν τον θάνατο) διότι η διαδικασία αναγνώρισης και ανάπτυξης και προόδου της Ουκρανικής Εκκλησίας είναι μη αναστρέψιμη. Αποδείξαμε ότι γινόμαστε δυνατότεροι, καθώς δεν καταρρέουμε αλλά μεγαλώνουμε και αναπτυσσόμαστε και αυτοί δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι αυτό» – τόνισε ο Προκαθήμενος της Ουκρανικής Εκκλησίας.

Ακόμα ο Μητροπολίτης Επιφάνιος αναφέρθηκε στις κοινωνιολογικές μελέτες των τελευταίων ετών, οι οποίες αποδεικνύουν ότι η Ουκρανική Εκκλησία είναι η μεγαλύτερη θρησκευτική κοινότητα στην Ουκρανία. Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Επιφάνιος μαζί με ιεράρχες της Ουκρανικής Εκκλησίας συναντήθηκαν με στελέχη των τοπικών αρχών του Χάρκοβου. 

Πηγή: df.news

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal