Εξεδήμησε προς Κύριον ο Πρωτοπρεσβύτερος Παντελεήμων Μαρκαντωνάκης, εξαιτίας Covid-19

In other languages: BG


Εξεδήμησε προς Κύριον προχθες, 24.9.2021, ο Πρωτοπρεσβύτερος Παντελεήμων Μαρκαντωνάκης, Εφημέριος του Ναού Αγίου Αντωνίου Περιστερίου, μετά από 20ήμερη νοσηλεία στο Λαϊκό Νοσοκομείο και άνιση μάχη με τον θανατηφόρο κορωνοϊό.

Ο ίδιος υπήρξε μια υψιπετής ψυχή, ένας λεβέντης από την Κρήτη, του οποίου η απουσία θα είναι αισθητή.

Η Εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον ναό όπου διακόνησε και ανεπαυσε στο πετραχήλι του εκατοντάδες πιστούς, στον ιερό ναό Αγίου Αντωνίου Περιστερίου την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι.

Ο Μακαριστός, σε συνέντευξή του προ του ξεσπάσματος της Πανδημίας, εξομολογείτο αυτοβιογραφικά:     «Ψυχές λυτρώνουμε. Θυμάμαι τα παιδικά μου χρόνια στο χωριό Πρινές Σελίνου στα Χανιά. Σκοτώθηκε ο δάσκαλός μας και πήγαμε ξενοχωριτάκια, τέσσερις ώρες δρόμο μακριά, στην Κάντανο. Κάναμε μάθημα όρθιοι. Μετά το ολοκαύτωμα από τους Γερμανούς το 1941, δούλεψα με τον πατέρα μου για την ανοικοδόμηση του μαρτυρικού χωριού. Με πολλές δυσκολίες μάθαμε γράμματα, μπήκα με υποτροφία στην Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης με υποδιευθυντή τον μακαριστό μητροπολίτη Ειρηναίο. Υπηρέτησα στην Αεροπορία, παντρεύτηκα την πρεσβυτέρα, χειροτονήθηκα ιερέας. Το 1963 με πανελλήνιες εξετάσεις εισήχθην στη Θεολογική, πέρασα δεκαεφτά μαθήματα σε μια εξεταστική. Γύρισα στο Καστέλλι και ο μακαριστός Ειρηναίος μού απένειμε το οφίκιο του πρωτοπρεσβύτερου».

Πηγή: Νυχθημερόν

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal