Εκοιμήθη εν Κυρίω ο Μητροπολίτης Καμπάλας και πάσης Ουγκάντας Ιωνάς

In other languages: ENBG


Πριν από λίγο εκοιμήθη εν Κυριω ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καμπάλας και πάσης Ουγκάντας κυρός Ιωνάς.

Την τελευταία του πνοή αφήσε σήμερα, Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021 ο Μητροπολίτης Καμπάλας κυρός Ιωνάς.

Ο Ιεράρχης του Θρόνου του Αγίου Μάρκου εκοιμήθη από ανακοπή καρδιάς σε Νοσοκομείο των Αθηνών, μετά από πολύμηνη μάχη με την επάρατη νόσο.

Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β’, με αισθήματα βαθιάς λύπης, τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Ιωνά.

Στο ανακοινωθέν του Πατριαρχείου, τονίζεται ότι υπήρξε ένας σπουδαίος Ιεράρχης του Αλεξανδρινού Θρόνου, ακοίμητος εργάτης και αγωνιστής για την διάδοση του Ευαγγελίου στην Αφρική.

Επί 29 συναπτά έτη ως Αρχιερεύς του Αλεξανδρινού Θρόνου, διηκόνησε την Ιεραποστολή της Αφρικής συνεχίζοντας το έργο των πρώτων Ιεραποστόλων στην Ουγκάντα, ιδρύοντας μεταξύ άλλων Ναούς, σχολεία, νοσοκομεία και Ιερές Μονές.

Η Α. Θ. Μακαριότης ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, με αισθήματα βαθιάς λύπης, ετέλεσε Τρισάγιο υπέρ Αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Ιωνά.

Βιογραφία εν συντομία

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Γέρων Καμπάλας, Yπέρτιμος και Έξαρχος πάσης Ουγκάντας κυρός Ιωνάς, εγεννήθη το έτος 1945 εις DDEGEYA.

Περάτωσε τις εγκύκλιες σπούδες στο BULEMEZI και KYADDONDO της Ουγκάντας (1952-1964). Φοίτησε στην Εκκλησιαστική Σχολή της Κρήτης (1964-1968).

Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής και της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1968-1978). Διάκονος εχειροτονήθη το 1981 και Πρεσβύτερος το 1982.

Την 27η Ιουλίου 1992 εχειροτονήθη Επίσκοπος Μπουκόμπα. Την 12η Μαϊου 1997 εξελέγη Μητροπολίτης Καμπάλας και πάσης Ουγκάντας.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal