Δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου από το Αρκαλοχώρι | VIDEO

Η συγκίνηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου και οι επισημάνσεις του Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου Ανδρέα

In other languages: BG


Στο Αρκαλοχώρι βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος προκειμένου από κοντά να εκφράσει τη συμπάθεια και συμπαράστασή του στους πληγέντες. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών έφτασε λίγο μετά τις 11:10 στο Ηράκλειο, και μετά αναχώρησε για το Αρκαλοχώρι για να συμπαρασταθεί στους πληγέντες από τον φονικό σεισμό.

Συγκινημένος εμφανίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, που όπως είπε, θυμήθηκε το σεισμό στη Βοιωτία που ισοπέδωσε το χωριό του, ενώ έκανε συνειρμούς και με τους σεισμούς, τώρα, στη Θήβα. Δεν μπορούσε, όπως ανέφερε, να μην έρθει να συμπαρασταθεί στους Κρητικούς.

Ωστόσο, μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας, ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου Ανδρέας Νανάκης, είπε ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και πως „μην κοροϊδευόμαστε, οι άνθρωποι θα ξεχειμωνιάσουν εδώ„.

Δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου από το Αρκαλοχώρι

Posted by Cretalive.gr on Thursday, September 30, 2021

Όπως σημειώθηκε, είναι ιδιαίτερης σημασίας η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στην περιοχή τόσο για την ψυχική και υλική στήριξη προς τους πληγέντες αλλά και προκειμένου ο Αρχιεπίσκοπος να ασκήσει πίεση σε κυβέρνηση και υπουργεία για πόρους και άμεσες παρεμβάσεις.

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Μινώα, Μ. Φραγκάκης έκανε ειδική αναφορά στα σχολεία, τα οποία, στην πλειονότητά τους κρίνονται ακατάλληλα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, από τα 1800 παιδιά, τα 1400 με 1500 σε θα μπορούν να επιστρέψουν στα σχολεία του. Ούτε λόγος βέβαια για τηλεκπαίδευση, αφού τα περισσότερα σπίτια δεν είναι καν κατοικήσιμα.

Posted by Cretalive.gr on Thursday, September 30, 2021

Πηγή: cretalive.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal