Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Μαχαίρι» στις απολαβές κληρικών που καλούν τον κόσμο να μην εμβολιαστεί – «Όποιος δεν συμμορφώνεται δεν θα λαμβάνει μισθουδάκι»

In other languages: ENBG


Για τα τεκταινόμενα στην συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, αναφέρθηκε σε παρέμβασή του στην κρατική τηλεόραση ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ζήτημα της πανδημίας του κορωνοϊού, καλώντας εκ νέου τους ιεράρχες να ευθυγραμμιστούν με τις αποφάσεις της συνόδου για τον εμβολιασμό.

Μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος, αναφέρθηκε στα δυο κύρια θέματα που απασχόλησαν τη συζήτηση στη σύνοδο, ενώ ανέφερε πως οι συνοδικοί έλαβαν ενημέρωση για το Κυπριακό από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Στο θέμα της πανδημίας, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι υπήρξε μια ωραία και παραγωγική συζήτηση με τα μέλη της Ιεράς Συνόδου να τηρούν υπακοή στις αποφάσεις της συνόδου.

Ο Αρχιεπίσκοπος ξεκαθάρισε πως η πανδημία, επηρέασε την λειτουργία και των ξενοδοχειακών μονάδων της Αρχιεπισκοπής, μια από τις βασικότερες πηγές χρηματοδότησης του κλήρου.

«Το μισθουδάκι τους δεν θα πάει να τους βρει» 

Κληθείς να σχολιάσει τα περί ανυπακοής συγκεκριμένου ιεράρχη αλλά και κληρικών, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε, «Όποιος δεν συμμορφώνεται με τις αποφάσεις της συνόδου το μισθουδάκι του δεν θα πάει να τον βρει στο τέλος του μήνα».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως ο εμβολιασμός είναι μεν εθελοντικός, ωστόσο σε ότι αφορά τον κλήρο και ιδιαίτερα τους ιεράρχες, μπορούν να διατηρούν τις απόψεις τους, ωστόσο δεν μπορούν να επηρεάζουν το εκκλησίασμα να μην εμβολιάζεται.

Σε ότι αφορά τους ιεράρχες, ο ίδιος ξεκαθάρισε πως αν υπάρξουν φαινόμενα ανυπακοής ιεραρχών σχετικά με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου σχετικά με τον εμβολιασμό, θα επιμείνει μέχρι και σε αποβολή από τη σύνοδο.

Πηγή: tothemaonline.com

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal