Αγιασμός των Υδάτων στο Άσμπουρι Παρκ της Νέας Ιερσέης και μνημόσυνο για τον μακαριστό Οικουμενικό Πατριάρχη Αθηναγόρα | VIDEO & ΦΩΤΟ

In other languages: BGEN


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Ιερά Μητρόπολη της Νέας Ιερσέης ακολουθώντας την παράδοση την Κυριακή τέλεσε την 73η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και αγιασμού των υδάτων του Άσμπουρι Παρκ της Νέας Ιερσέης, καθώς επίσης και το ετήσιο μνημόσυνο του πρώην Αρχιεπισκόπου Αμερικής και μετέπειτα Οικουμενικού Πατριάρχη μακαριστού Αθηναγόρα.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το ετήσιο μνημόσυνο που έλαβε χώρα στον ιερό ναού του Αγίου Γεωργίου στο Όσεαν προεξάρχοντος του Επισκόπου Μηδείας, κ. Αποστόλου βοηθούμενου υπό του πρωτοσυγκέλου, π. Χριστοφόρου Οικονομίδης, του ιερατικού προϊσταμένου, π. Ανδρέα Ευγενή και του διακόνου Φιλοθέου.

Αμέσως μετά οι ιερείς και οι πιστοί μετέβησαν στην παραλία του Άσμπουρι Παρκ και παρακολούθησαν το τρισάγιο που τέλεσε ο Επίσκοπος Μηδείας και την κατάθεση στεφάνου στην προτομή του μακαριστού Αθηναγόρα.

Οι έφηβοι και οι νέοι – αγόρια και κορίτσια φορούσαν λευκές φανέλες με το έμβλημα της Μητρόπολης ρίχτηκαν στα παγερά νερά του ωκεανού για τον Σταυρό, αλλά η τύχη χαμογέλασε στους Πέτρο Καφούλη και Νίκο Καραβάκα, από την κοινότητα του Αγίου Γεωργίου στο Όσεαν, στην Χριστίνα Σκουλαριώτη, από την κοινότητα του Αγίου Αθανασίου στο Παράμους της Νέας Ιερσέης και η Κατερίνα Καραγιαννοπούλου από την κοινότητα της Αγίας Τριάδας στο Ουέστφιλντ της Νέας Ιερσέης.

Ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος απένειμε τα τρόπαια και Τίμιους Σταυρούς σε όλους του κολυμβητές και ευχήθηκε επιτυχίες στη νέα σχολική χρονιά.

Πηγή: anamniseis.net

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal